WIFI

WIFI

Alles gaat draadloos…

Elk bedrijf maakt gebruik van computers. Deze computers zijn vaak aangesloten op een server en beschikken over een netwerkkaart die toegang biedt tot het netwerk. Daarnaast werkt u waarschijnlijk met een telefooncentrale, waarop meerdere telefoontoestellen aangesloten zijn. Netwerken voor computersystemen en telefooncentrales zijn het hart van het bedrijf en daarom is het belangrijk om voor een erkend installateur te kiezen om netwerken aan te leggen.

wifi-draadloos

Draadloos internet is ideaal: u zit niet meer vast aan die vervelende kabels, wat enorme flexibiliteit geeft. U kunt bijvoorbeeld overal in huis met uw laptop werken, maar u bent ook van al die bedrading af bij de vaste computer.

Verbinding delen
Bovendien maakt draadloos internet het makkelijker om de verbinding te delen met meerdere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de tv, mediaspeler of spelcomputer. Om dit te kunnen doen is een router nodig. Bij het aanleggen van een draadloos netwerk is het hebben van gedegen technische kennis op dit gebied steeds belangrijker geworden, aangezien de ontwikkeling van de apparatuur, maar vooral het beveiligen ervan steeds meer expertise vereisen.